Priprema: 20 minuta
Pečenje: 1,5 sati
Porcija: 4
Trebat će vam:
1 pile
sol, papar, mljevena crvena paprika
3 žlice ulja
200 ml povrtnog temeljca
1 svežanj povrća za juhu
Za nadjev će vam trebati:
2 peciva
1 jaje
50 g pilećih jetrica
1 glavica luka
3 suhe šljive bez koštica
½ jabuke
Pile operite, dobro ocijedite pa ga iznutra i izvana natrljajte solju i paprikom. Potom ga izvana natrljajte uljem. Za nadjev u toploj vodi namočite peciva pa ih izdrobite prstima. Nasjeckajte glavicu luka i prepržite ju s jetricama. Dodajte pecivu. Nasjeckajte šljive pa ih dodajte jetricama, a jabuku narežite na sitne kockice pa ju također dodajte jetricama. Umiješajte u smjesu jaje, začinite i time nadjenite pile. U pleh za pečenje ulijte temeljac, na sredinu stavite nadjeveno pile, pokapajte ga uljem, oko njega poslažite očišćeno i grubo narezano povrće za juhu pa pecite na 180°C sat i pol. Povremeno pile zalijte umakom.q
NEDJELJNI RUČAK
Punjenje od kruha, jetrica, suhih šljiva i jabuka pečeno pile će učiniti još slasnijim
Ovaj genijalan nedjeljni recept za punjeno pile jedan je od onih koji, kada jednom isprobate, uvijek mu se vraćate
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....