Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 2 sata • Porcija: 4
Trebat će vam:
500 g mljevene junetine
1 luk
2 mrkve
1 komadić celera
1 komadić korijena peršina
3 režnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
100 ml bijelog suhog vina
začinsko bilje: timijan, bosiljak i peršin
400 ml temeljca (mesnog ili povrtnog)
1 lovorov list
malo bosiljka
sol i papar
maslinovo ulje
palenta
20 g aromatičnog ribanog sira
10 g maslaca
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte meso, a kada je poprimilo boju, maknite iz tave i na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Kada dobije boju, dodajte sitno sjeckanu mrkvu, celer i korijen peršina. Pirjajte 10-ak minuta, dodajte koncentrat rajčice, sol i papar, ubacite i timijan pa kratko pirjajte. Vratite meso, dodajte protisnuti češnjak, a zatim vino. Pustite da se krčka dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte temeljac. Ubacite lovorov list i kuhajte poklopljeno dva sata. Po potrebi dodatno začinite. Prije kraja kuhanja skuhajte palentu, začinite solju i u nju ubacite kockicu maslaca i sir. Na tanjur stavite palentu, a zatim i ragu. Poslužite uz koji list bosiljka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....