Novi tjedan pred nama, novi tjedni meni. Ovog puta započinjemo slasnim otvorenim sendvičem s rajčicama koji ćete, vjerujemo, htjeti ponoviti i za večeru i za doručak idućeg dana. Nastavljamo piletinom na azijski i punjenim paprikama iz pećnice, a u četvrtak radimo jednostavnu salatu od starog kruha i rajčice. Kraj radnog tjedna slavimo ribom iz tave i jednostavnom salatom sa slanim sirom, a za vikend radimo tortilje i sočnu junetinu u gustom umaku. Sve recepte potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Teško da postoji bolji način pripreme rajčica od pečenja, a kada ih upravo takve spojite s pečenim češnjakom i hrskavim kruhom, jelo ne može biti loše. Vjerujemo kako ćete ovo poželjeti ponoviti i za večeru te doručak idućeg dana.
UTORAK
Kada ste zadnji put napravili ručak u manje od 30 minuta? Za ovu piletinu neće vam trebati previše pripreme, a samo pečenje oduzet će vam tek 20-ak minuta. Najbolja je uz rižu ili, još bolje, kakve dobre rezance.
SRIJEDA
Punjene paprike obožavamo, a sada kada su temperature napokon barem malo pale, pravo je vrijeme da upalimo pećnicu i napravimo ih na malo drugačiji način. Napravite ih što više kako biste imali ručak za dva dana, a možete ih i smrznuti.
ČETVRTAK
Za dobru salatu zbilja vam ne treba puno, tek malo starog kruha i koja rajčica, začini i to je to. Najbolja je kad kratko odstoji pa je možete napraviti već ujutro i ponijeti na posao, a kombinaciji možete dodati i piletinu, tunu ili tek kuhana jaja.
PETAK
Riba petkom nikad nije bila jednostavnija. Ispecite je na tavi s grančicom ružmarina, a dok se peče, napravite salatu. Kombinacija zelene salate, graha i slanog feta sira dobro će se složiti uz ribu.
SUBOTA
Tortilje su uvijek dobra ideja, a ove subote radimo ih tako da spajamo omiljeni komad mesa s umakom od avokada i sezonskim povrćem. Obavezan korak je i kratko zapeći tortilju kada je već gotova, na taj će način biti hrskava i još slasnija.
NEDJELJA
Nedjelja je vrijeme za raskošan ručak pa tako, dok smo ostatak tjedna uživali u jednostavnim i brzim obrocima, za kraj tjedna palimo pećnicu i pripremamo sočnu junetinu koja se raspada na dodir vilice u gustom umaku od povrća i vina. Za prste polizati!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....