Trebat će vam:
1 kg svinjskih rebara
3-4 grančice svježeg ružmarina (ili 1 žlica suhog)
2 češnja češnjaka
sol i papar prema ukusu
2-3 žlice maslinova ulja
500 g krumpira, narezanog na kriške ili kockice
2 glavice crvenog luka, narezane na kolutiće
2 žlice maslinova ulja
sol, papar i ružmarin prema ukusu
200 ml pasirane rajčice
1 žličica šećera
1 žlica jabučnog octa ili balzamičnog octa
1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
prstohvat čilija u prahu (prema želji)
sol i papar prema ukusu
Priprema:
Rebarca posolite, popaprite, utrljajte češnjak i ružmarin, prelijte maslinovim uljem i ostavite 15 minuta. Zagrijte pećnicu na 200 °C, krumpir i luk stavite u posudu, začinite, prelijte uljem i pecite 40 minuta, povremeno miješajući. U tavi zagrijte malo ulja, pržite rebarca 20 minuta dok ne postanu hrskava. Za umak ugrijte pasiranu rajčicu s malo šećera, octom, češnjakom, čilijem, solju i paprom te kuhajte 10 minuta. Poslužite rebarca s krumpirom, lukom i umakom sa strane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....