Za meso:
500 g purećih prsa
žlica meda
sok pola limuna
prstohvat kurkume
sol
ulje
150 g pancete
Za punjenje:
veća glavica luka
češnjak
100 g maslaca
2 šnite kruha
2 jaja
100 ml mlijeka
peršin
100 ml bijelog vina
150 ml povrtnog temeljca
200 g kesten pirea
peršin
Za prilog:
400 g mlinaca
zelena salata
Priprema:
Pureća prsa razrežite nožem u veliki odrezak, stanjite batom za meso i stavite u pripremljenu marinadu. Dok se meso marinira pripremite punjenje. Kruh narežite na kockice. U pjenasto izmiješana jaja dodajte mlijeko i tom smjesom prelijte kruh narezan na kockice. U tavu stavite maslac da se otopi. Dodajte sitno narezani luk pa kratko popržite. Dodajte češnjak. Kada luk omekša dodajte vino, temeljac i začine. Kuhajte dok se tekućina malo ne reducira. Pustite da se ohladi. U mješavinu kruha, jaja i mlijeka dodajte poprženi luk, kesten pire i nasjeckani peršin. Promiješajte. Pureća prsa stavite na drvenu podlogu, na jedan kraj stavite nadjev, te lagano zarolajte. Povežite kuhinjskim koncem. Dno posude za pečenje polijte uljem. Poslažite pureće rolade, prelijte ih sa 150 ml povrtnog temeljca, prekrijte ih aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na pola sata na temperaturi od 180 °C. Nakon tog izvadite posudu iz pećnice i svaku roladu obložite tankim šnitama pancete. Vratite u pećnicu i ispecite do kraja. Dok se meso peče zakuhajte vodu koju ste malo posolili. Mlince natrgajte na manje komade. Prelijte vrućom vodom i pustite da malo omekšaju. Pečene pureće rolade izvadite iz posude, te na umak od pečenja stavite mlince, promiješajte i stavite ih na kratko u pećnicu. Zelenu salatu prije serviranja začinite solju, bučinim uljem i balzamičnim octom.
Savjet: Ne stavljate previše punjenja jer će sastojci pečenjem malo nabubriti pa može doći do pucanja mesa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....