Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- ZA TIJESTO:
- 500 ml vode
- 160 g maslaca
- 75 g brašna
- 1 žlica šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- ZA KREMU:
- 1 l slatkog vrhnja
- 2 žličice šećera u prahu
- žličica ekstarkta od vanilije
Priprema
1. korak
U loncu srednje veličine zakuhati vodu i maslac na laganoj vatri. U drugoj zdjeli pomiješati brašno, šećer i sol.
2. korak
Smjesu ubaciti u rastopljeni maslac te miješati dok se ne počne odvajati od stijenki. Malo
ohladiti te dodati jaja, jedno po jedno, neprestano miješajući. Na slastičarski tuljac staviti obični okrugli nastavak i napuniti ga tijestom.
3. korak
Na masni papir istisnuti loptice veličine loptice za golf, međusobno udaljene oko 5 centimetara. Peći u pećnici na 200 stupnjeva, 20 minuta.
4. korak
Izvaditi, svaku malo zarezati sa strane i vratiti u pećnicu da se suše još nekoliko minuta.
Kad se ohlade, špricom napuniti chantilly kremom te složiti u piramidu. Sve preliti čokoladnom glazurom.
5. korak
Kremu ćete dobiti tako da mikserom najvećom brzinom tući dobro ohlađeno vrhnje u hladnoj zdjeli, dok se ne počne zgušnjavati. Dodati šećer u prahu i vaniliju, i nastaviti tući dok ne dobijemo čvrstu kremu, ali ne predugo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....