NOVO OMILJENO POVRĆE

Pripremite ovu hrskavu cvjetaču iz pećnice i baš svi za stolom tražit će porciju više

 Rocky89/Getty Images
Cvjetaču najprije kratko skuhajte, a zatim je završite u pećnici i poslužite uz krumpiriće ili umak po želji

Trebat će vam:

1 veća ili 2 manje glavice cvjetače

2 žlice gustina

1 žličica češnjaka u prahu

2 žličice ljutog umaka prema želji

2 žlice otopljenog maslaca

1 žličica dimljene slatke paprike

4 žlice maslinova ulja

sol

Priprema:

U posudu ubacite sve sastojke, osim cvjetače i gustina, i dobro pomiješajte. Cvjetaču operite i kuhajte u vrućoj posoljenoj vodi 10-ak minuta. Izvadite je, osušite, pospite gustinom i dobro protresite, a zatim je stavite u posudu s ostalim sastojcima i dobro protresite. Prebacite u posudu za pečenje i pecite 20-ak minuta na 180 °C. Poslužite uz krumpiriće ili drugi prilog prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. listopad 2024 19:00