POZDRAV LJETU

Pravo je vrijeme da upalite pećnicu, zamijesite tijesto i napunite ga rajčicom i inćunima

 Tom Dubravec/Cropix
Nalik komiškoj, ova pogača nije nimalo teška za pripremu, a sigurni smo, s tanjura će nestati prije nego što mislite

Trebat će vam:

500 g glatkog brašna
250 ml mlake vode
prstohvat šećera
1 žličica soli
15 g suhog kvasca
50 ml maslinovog ulja
slani inćuni
2 glavice luka
400 g pelata

Priprema:

U mlaku vodu najprije dodajte kvasac, prstohvat šećera i žličicu brašna. Promiješajte. Pustite da se zapjeni pa dodajte ostatak brašna, maslinovo ulje i sol. Zamijesite tijesto. Pustite da se diže oko 40-50 minuta. Za to vrijeme napravite nadjev. Luk očistite i nasjeckajte. Pirjajte ga na ulju, a kada povene, dodajte pelate. Začinite soli i paprom. Tijesto podijelite na dva dijela. Svaki dio razvaljajte. Posudu za pečenje nauljite i jedan dio tijesta stavite na dno. Premažite ga umakom od rajčice, dodajte slane inćune i preklopite drugom polovicom razvaljanog tijesta. U nadjev možete dodati i začinsko bilje po želji. Rubove zavrnite i tijesto izbodite vilicom. Pecite 30 do 40 minuta na 190 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. listopad 2024 09:11