Trebat će vam:
1 luk
2 režnja češnjaka
1 konzerva slanutka
300 g špinata
50 g slanine
2 žlice pelata
1 mrkva
1 manji komad celera
2 žličice slatke paprike
Čili u prahu po želji
Sol, papar
Priprema:
Na čistoj tavi najprije zapržite sitno sjeckanu slaninu. Po potrebi dodajte malo ulja ili sitno sjeckani luk pirjajte na masnoći od slanine. Kada se zažuti, dodajte češnjak, a zatim i mrkvu. Pirjajte oko tri minute pa dodajte temeljac ili vodu toliko da pokrije sve sastojke. Začinite crvenom paprikom, čilijem, soli i paprom, dodajte i dvije žlice pelata. Kuhajte dok mrkva ne omekša i po potrebi dodajte još tekućine. Pet minuta prije kraja dodajte slanutak, sve dobro promiješajte, a zadnje dvije minute obacite i očišćeni špinat. Kuhajte dok špinat ne povene i poslužite toplo.
SJAJNA KOMBINACIJA
Povrtno varivo sa slanutkom, slaninom i špinatom za ručak na žlicu usred tjedna
Od slatnuka, mrkve, špinata i celera skuhajte gusto varivo pa poslužite uz domaći kruh
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....