NA ŽLICU

Slanutak s povrćem na žlicu gotov je za manje od 30 minuta, treba vam tek nekoliko sastojaka

Vegetarian mushrooms chickpea stew in a iron pan and rustic grilled bread on a gray background, top view. Healthy vegetarian food concept. Vegetarian chili

 Deposit Photos/
Iako je ukusno i zasitno samo za sebe, jelu možete dodati i komad omiljenog mesa

Trebat će vam:

1 konzerva slanutka

200 g šampinjona

1 luk

2 mrkve

1 manji komad celera

2 režnja češnjaka

3 žlice pelata

1 žličica kumina

2 mlada luka

sol i papar

Priprema:

Na maslinovom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i sjeckanu mrkvu te celer. Pirjajte pet minuta, a zatim ubacite očišćene i nasjeckane šampinjone. Pirjajte još 3 minute. Dodajte pelate i malo vode ili temeljca, dodajte kumin, sol i papar. Pirjajte dok mrkva i celer ne omekšaju, a zatim dodajte slanutak. Promiješajte i dodajte još tekućine po potrebi. Poslužite uz sjeckani mladi luk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 03:30