![33756347](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/09/k_33756347_640.jpg)
250 g leće manji luk 100 g špeka 1 grincajg 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja 1 žlica koncentrata rajčice sol, papar |
![Zagreb, 250418.
Vlaska 63, Kod Kriza.
Muzicari iz grupe Tango Appasionato pripremali su jela na grilu, Tvrtko Stipic, Tihomir Novak, Josip Novosel, Antonio Vrbicki.
Na fotografiji: Slanutak.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/5/8/14/muzicari_jelo15-250418.jpg)
Leću namočimo dan prije, properemo i bacimo vodu. Luk, špek i povrće nasjeckamo na manje kockice te stavimo dinstati na maslinovu ulju. Nakon što povrće omekša dodamo leću, sol, papar po želji te podlijemo vodom i kuhamo na srednjoj vatri oko 45 minuta. Potom dodamo 1 žlicu koncentrata rajčice, malo prokuhamo i uskladimo okuse.