Dok smo jutros kroz prozor gledali pahulje snijega kako ne prestaju padati, na pamet nam je pala dobra ideja - pravo je vrijeme da upalimo pećnicu i napravimo kakva brza peciva koja se dobro slažu uz jednostavne umake, ali i čašu piva ili vina u slučaju da na vrata pokucaju gosti. Odmah smo se sjetili dva recepta za pogačice koje se ne dižu i priprema kojih ne oduzima previše vremena, a kada ih napravimo, uvijek nas svi traže recept.
Napravite i vi mesnu varijantu s omiljenim čvarcima i mladim lukom ili se radije okušajte u pripremu klasičnih pogačica sa svježim sirom. Jednostavno je, mogu ih napraviti i totalni početnici u kuhinji, a vjerujte nam, svidjet će se baš svima. Zato, vadite brašno i palite pećnice, danas je idealan dan za pripremu pogačica!
POGAČICE S MLADIM LUKOM I ČVARCIMA
Kod ovih pogačica nema pretjeranog miješenja, nema dizanja i napetog pogledavanja u pećnicu kako bi se uvjerili da je sve u redu. Pripremaju se od jednostavnog tijesta bez kvasca kod kojeg je najbitnije da se sastojci povežu, zatim se brzinski preklapa pa se još hladne pogačice ubacuju u pećnicu na 20-ak minuta. Iako se u originalnom receptu rade samo s mladim lukom, naša novinarka Lidija Lončarić kombinaciji je dodala i čvarke jer, kako kaže, kod nje doma čvarci bez luka i mrve soli nešto su kao burek bez jogurta. Jedno bez drugog jednostavno ne funkcionira. I tako su nastale slasne pogačice koje se odlično slažu uz čašu piva ili vina, kako vam draže.
RECEPT ZA POGAČICE S MLADIM LUKOM I ČVARCIMA
POGAČICE SA SVJEŽIM SIROM
Vjerujemo kako ste do sada već naišli na recepte za pogačice sa svježim sirom, maslacem i brašnom. Često se rade po formuli, koliko brašna, toliko maslaca i sira. Mi smo recept malo izmijenili, a rezultat su meke, slasne pogačice koje se dobro slažu uz najrazličitije namaze, sireve i nareske. Dizanje ni ovdje nije potrebno, ali tijesto je dobro kratko odmoriti u hladnjaku kako bi se maslac stisnuo (iako, ako ste u žurbi, taj korak možete preskočiti). Nakon toga izrezujte pogačice, premažite ih jajem i pospite sezamom, kimom, parmezanom ili drugim posipom po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....