S obzirom na to da je rabarbara češće kiselkasta nego slatka, ako je kombinirate sa šećerom i limunovim sokom možete dobiti odličan sirup koji možete piti razvodnjen kao sok, ali i ubaciti u razne vrste koktela. Ako niste skloni eksperimentiranju, jednostavno u čaše natočite sirup i rastočite bijelo pjenušavo vino kako biste složili ovaj brzi, a efektni koktel kojim ćete razveseliti društvo željno nečeg drugačijeg.
Pjenušava rabarbara
450 g rabarbare
220 g šećera
sok od pola limuna
125 ml vode
750 ml prosecca ili drugog pjenušavog bijelog vina
Rabarbaru koju ste obrezali i narezali na komadiće od tri centimetra, šećer, limunov sok i vodu stavite u lonac i pustite da se lagano kuha na srednje jakoj vatri. Kuhajte 5-6 minuta dok se rabarbara ne počne raspadati. Prebacite u sito obloženo gustom krpom koje ste postavili preko zdjele. Ostavite sa strane dva sata da se tekućina ocijedi, ali pritom nemojte rabarbaru protisnuti kroz sito jer će se sirup tako zamutiti. Ohladite sirup do posluživanja i čuvajte u hladnjaku do tjedan dana. Kuhanu rabarbaru nemojte baciti, iskoristite je za doručak u kombinaciji s jogurtom. Za posluživanje koktela ulijte 60 ml sirupa od rabarbare u čaše za pjenušac i prelijte ohlađenim proseccom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....