Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
1 veći krumpir
250 g šampinjona
1 manji poriluk
4 žlice kiselog vrhnja
sol, papar
2 pakiranja svježeg lisnatog tijesta
1 jaje
sezam i lan za posip
ulje ili maslac
Priprema:
Na malo ulja ili maslaca pirjajte najprije sitno sjeckani poriluk. Dodajte zatim gljive i sitno sjeckani krumpir pa pirjajte dok malo ne omekšaju i puste vodu. Začinite soli i paprom. Maknite s vatre i pustite da se sve zajedno ohladi, pa u to umiješajte kiselo vrhnje. Dodatno začinite prema želji.
Iz hladnjaka izvadite lisnato tijesto, po njemu rasporedite nadjev (izbjegnite tekućinu ako ju je ostalo u posudi), zarolajte u štrucu i stavite u posudu za pečenje. To napravite i s drugim tijestom.
Premažite razmućenim jajem, pospite sezamom i lanom i pecite na 200 stupnjeva 30 minuta, ili dok ne poprimi lijepu boju.
Servirajte po želji, toplo ili hladno uz dodatak kiselog vrhnja i salatom po izboru.