SVESTRANA PITA

Pita sa svježim i feta sirom i špinatom sjajan je doručak, ručak, večera, ali i grickalica

 Pink-orange-photography
Sve što će vam trebati su gotove kore i tek nekoliko sastojaka, a kada je pita gotova, poslužiti je možete samu ili uz čašu jogurta

Trebat će vam:

500 g svježeg sira
200 g feta sira
300 g mladog špinata
2 jaja
1 čašica vrhnja
1 pakiranje kora za savijače
100 g maslaca
Sol

Priprema:

U posudi pomiješajte svježi sir i feta sir. Dodajte vrhnje i dva jaja te žlicu ulja. Špinat nasjeckajte na trakice pa ga kratko bacite na dobro zagrijano maslinovo ulje. Na vatri neka bude svega minutu do dvije, tek da povene. Špinat malo ohladite pa ga dodajte sirevima i jaju. Dobro promiješajte i začinite prema potrebi. Koru za savijače premažite otopljenim maslacem, na nju dodajte drugu koru pa premažite i nju. Postupak ponovite s još dvije kore, a zatim ih složite u posudu za pečenje premazanu maslacem tako da sa svake strane posude visi jednak komad tijesta. Na tako spojene kore dodajte smjesu od sira i špinata, i rasporedite po cijeloj kori. Komade tijesta koji vise iz posude preklopite na vrhu pite, i na kraju sve još jednom premažite otopljenim maslacem. Ako koristite veću posudu i kore vam ne prekrivaju cijelu površinu pite, na vrh možete dodati još dvije kore premazane maslacem pa spojene. Pecite na 200 stupnjeva 30 do 40 minuta, ili dok pita ne poprimi boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:21