Sastojci za 1 osobu:
2 pileća zabatka težine oko 250 g
sol
papar
mljevena crvena paprika
2 jušne žlice jogurta
0,03 l maslinova ulja
50 g crvene leće
1 čajna žličica koncentrata od rajčice
0,03 l maslinova ulja
1 mladi luk
prstohvat začina Harissa u prahu
prstohvat kumina u prahu
sol
par kapi limunova soka
lovorov list
2 lista salate
kriška limete za dekoraciju
Postupak:
Otkoštiti pileći zabatak te ga začiniti solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom i jogurtom. Marinirati minimalno 20 minuta (ne predugo i ne više od dva sata jer poprima kiselkastu aromu).
Salata od crvene leće:
Crvenu leću staviti kuhati u vodu u koju smo dodali sol i lovor, pustiti da se raskuha te ju ocijediti. Budući da leća gubi na boji tijekom kuhanja, na malo maslinova ulja prepržimo koncentrat rajčice, umiješamo u leću, dodajemo sitno sjeckani mladi luk, sol, maslinovo ulje te začine Harisu i kumin. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi.
Na vruću tavu stavljamo otkoštene marinirane zabatke, prvo s kožom prema dolje. Kada je piletina pečena, poslužujemo je sa zelenom salatom (putericom ili kristalkom). Leću možemo posložiti na list salate ili napraviti smotuljak. Ukrasiti kriškom limete.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....