VIKEND NA KAUČU

Pet slasnih, kremastih tjestenina koje ovog vikenda možete napraviti u pauzi od gledanja serija

 Giphy/
Vikend provodimo na kauču, a u pauzi od gledanja serija i filmova uživamo u brzim, utješnim paštama

Pauzirajte na trenutak Netflix i skuhajte jednu od tri neodoljivo kremaste i jednostavne tjestenine. Trebat će vam svega nekoliko minuta vremena za pripremu, manje od 10-ak za kuhanje tjestenine i još dvije za popravljanje okusa. U pitanju su talijanski klasici s kojima, ako pažljivo pratite recept, ne možete puno pogriješiti, a dobra preporuka je i uvijek koristiti kvalitetne sastojke kako bi napravili jelo kakvo biste voljeli dobiti i u omiljenom restoranu.

image
Giphy/

TRI TALIJANSKA KLASIKA

Ovog vikenda okušajte se tako u pripremu fettuccina Alfredo, cacio e pepe tjestenine i carbonare po receptu chefa Matije Bogdana.

Za pripremu fettuccina Alfredo trebat će vam svega tri sastojka - tjestenina, kvalitetan parmezan i maslac, a dobar savjet je i da ne bacate vodu od kuhanja tjestenine kako bi, kod pripreme umaka, maslac i sir lakše spojili. Recept je s nama podijelio Saša Frid, a cijeli tekst o njegovom brendu Pasta Perica pročitajte ovdje.

FETTUCCINE ALFREDO

image
Marko Miscevic/Cropix/

Za cacio e pepe trebat će vam također tri sastojka koja, vjerujemo, zasigurno već imate kod kuće. Pripremite tjesteninu, pecorino romano sir i kvalitetan crni papar pa se upustite u brzinsku pripremu klasika koji vrlo jednostavno može postati najkremastija tjestenina koju ste do sada napravili. I upamtite, bitno je da se umak u tavi zagrijava, a ne kuha, jer ako ga previše zagrijemo, sir će se početi grudati i nećemo dobiti lijepu kremu

CACIO E PEPE

image
Marko Miscevic/Cropix/

Na kraju, chef Matija Bogdan svojevremeno je s nama podijelio recept za još jednu brzinsku tjesteninu kojoj se i sami rado vraćamo - carbonaru. Chef kaže kako je lista sastojaka prilično kratka, a vrijeme pripreme ne dulje od dvije ili tri dobre pjesme. Osim recepta, s nama je podijelio i nekoliko korisnih trikova.

TRIKOVI I RECEPT ZA CARBONARU CHEFA MATIJE BOGDANA

image
Berislava Picek/Cropix//

OMILJENA AMERIČKA TJESTENINA

Ako pak vam se baš nikuda ne žuri i želite napraviti najslasniji ručak za cijelu obitelj, svakako bacite oko na recept chefa Marka Palfija za omiljeni američki mac&cheese. Chef Palfi kombinirao je ovu zasitnu tjesteninu s pohancima pa, ako u zamrzivaču imate koji zabatak ili batak viška, svakako preporučujemo da se i sami okušate u pripremi.

PALFIJEV MAC&CHEESE S POHANCIMA

image
Berislava Picek/Cropix/

ZAPEČENA I SLASNA TJESTENINA

U slučaju da vam se danas jede baš nešto mesno i slasno, razmislite i o punjenim cannellonima po receptu naše Slavice Šagolj. Napunila ih je mljevenim mesom pa sve još dodatno zapekla poštenom dozom sira. Ako pitate nas, ovo jelo je ultimativni comfort food kakav obožavamo na tmurne vikende provedene na kauču.

ZAPEČENA TJESTENINA PUNJENA MLJEVENIM MESOM

image
Marko Miscevic/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 00:15