Pauzirajte na trenutak Netflix i skuhajte jednu od tri neodoljivo kremaste i jednostavne tjestenine. Trebat će vam svega nekoliko minuta vremena za pripremu, manje od 10-ak za kuhanje tjestenine i još dvije za popravljanje okusa. U pitanju su talijanski klasici s kojima, ako pažljivo pratite recept, ne možete puno pogriješiti, a dobra preporuka je i uvijek koristiti kvalitetne sastojke kako bi napravili jelo kakvo biste voljeli dobiti i u omiljenom restoranu.
TRI TALIJANSKA KLASIKA
Ovog vikenda okušajte se tako u pripremu fettuccina Alfredo, cacio e pepe tjestenine i carbonare po receptu chefa Matije Bogdana.
Za pripremu fettuccina Alfredo trebat će vam svega tri sastojka - tjestenina, kvalitetan parmezan i maslac, a dobar savjet je i da ne bacate vodu od kuhanja tjestenine kako bi, kod pripreme umaka, maslac i sir lakše spojili. Recept je s nama podijelio Saša Frid, a cijeli tekst o njegovom brendu Pasta Perica pročitajte ovdje.
Za cacio e pepe trebat će vam također tri sastojka koja, vjerujemo, zasigurno već imate kod kuće. Pripremite tjesteninu, pecorino romano sir i kvalitetan crni papar pa se upustite u brzinsku pripremu klasika koji vrlo jednostavno može postati najkremastija tjestenina koju ste do sada napravili. I upamtite, bitno je da se umak u tavi zagrijava, a ne kuha, jer ako ga previše zagrijemo, sir će se početi grudati i nećemo dobiti lijepu kremu
Na kraju, chef Matija Bogdan svojevremeno je s nama podijelio recept za još jednu brzinsku tjesteninu kojoj se i sami rado vraćamo - carbonaru. Chef kaže kako je lista sastojaka prilično kratka, a vrijeme pripreme ne dulje od dvije ili tri dobre pjesme. Osim recepta, s nama je podijelio i nekoliko korisnih trikova.
TRIKOVI I RECEPT ZA CARBONARU CHEFA MATIJE BOGDANA
OMILJENA AMERIČKA TJESTENINA
Ako pak vam se baš nikuda ne žuri i želite napraviti najslasniji ručak za cijelu obitelj, svakako bacite oko na recept chefa Marka Palfija za omiljeni američki mac&cheese. Chef Palfi kombinirao je ovu zasitnu tjesteninu s pohancima pa, ako u zamrzivaču imate koji zabatak ili batak viška, svakako preporučujemo da se i sami okušate u pripremi.
PALFIJEV MAC&CHEESE S POHANCIMA
ZAPEČENA I SLASNA TJESTENINA
U slučaju da vam se danas jede baš nešto mesno i slasno, razmislite i o punjenim cannellonima po receptu naše Slavice Šagolj. Napunila ih je mljevenim mesom pa sve još dodatno zapekla poštenom dozom sira. Ako pitate nas, ovo jelo je ultimativni comfort food kakav obožavamo na tmurne vikende provedene na kauču.
ZAPEČENA TJESTENINA PUNJENA MLJEVENIM MESOM
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....