600 g mušula (dagnji)
200 g riže za rižoto
600 ml temeljca, povrtnog ili ribljeg
1 mala glavica luka
60 ml bijelog vina
400 g krumpira
200 ml maslinova ulja
1 jušna žlica domaće konšerve (koncentrata od rajčice)
sol, papar
Na malo maslinova ulja zažutite luk i potom rižu. Nakon što se ugrije, dodajte vino, a kad ono ispari, podlijevajte toplim temeljcem ili vodom. U međuvremenu otvorite u posebnom loncu školjke i meso očistite - ako ne želite koristiti
sol, koristite temeljac jer će biti pun mora. Dodajte žlicu konšerve i nju kratko zapecite, pa dodajte žlicu-dvije šalše - rizot mora biti crvenkaste boje i okusa od pomedora (ako nemate konšervu, slobodno dodajte svu šalšu). Rižu podlijevajte po potrebi, a pred kraj kuhanja poklopite i ostavite da odstoji 5-6 minuta. Dok se riža kuha, u dubljoj tavici zagrijte oko prst maslinova ulja i na njemu isfrigajte krumpire izrezane na julienne - kada su hrskavi, stavite na ubrus da se ocijede. Poslužite rizot u dubljem tanjuru, s holi patata sa strane.
JEDI DOBRO
Pelješki majstori otkrili recept za svoj rižot od mušula na crveno s holi patata
Bili smo na Pelješcu i napravili čudo tradicionalnih i nekih novih jela uz koja predlažemo i autohtona vina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....