Trebat će vam:
2 kg pilećih bataka
4 srednja krumpira
1 luk
1 žlica maslinova ulja
2 žličice nasjeckanog svježeg ružmarina
pola glavice češnjaka
2 žličice nasjeckanog svježeg timijana
3⁄4 žličice mljevene paprike
pola žličice soli
1 žličica papra
3 žličice mješavine začina od sušenog bilja
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 230 °C i rešetke stavite u gornju i donju trećinu pećnice. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Krumpir i luk narežite na ploške, odvojite režnjeve češnjaka, ali ih ostavite neoguljene. Ubacite u zdjelu s uljem, ružmarinom, majčinom dušicom, 1/2 žličice papra i 1/4 žličice soli. Pomiješajte da se začini i ulje rasporede pa raširite po limu za pečenje. Dodajte piletinu u zdjelu za miješanje i pospite s dvije žličice mješavine začina, soli i paprom. Stavite piletinu na povrće u limu za pečenje. Pecite piletinu i povrće na donjoj rešetki, jednom miješajući, dok krumpir ne omekša i meso ne bude pečeno oko kostiju, oko 30 minuta. Premjestite tavu na gornju rešetku i uključite opciju za grill. Pecite nekoliko minuta, dok piletina ne počne smeđiti. Poslužite uz svježu salatu.