Trebat će vam:
4 patlidžana
200 g bulgura
400 ml temeljca od povrća
1 crveni luk
100 g slanutka
1 žlica korijandera
1 režanj češnjaka
komad svježeg đumbira od 2 centimetra
2 žličice soja umaka
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice lišća peršina
sok od 1 limuna
200 g fete
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Patlidžane poslažite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Kožu izbodite vilicom na nekoliko mjesta pa pecite 20 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite da se malo ohlade, a zatim zarežite svaki patlidžan i izvadite otprilike polovicu mesa u zdjelu. Ostavite ga sa strane. U zasebnoj posudi za pečenje pomiješajte bulgur pšenicu, temeljac i pola crvenog luka i u pećnici kuhajte 25 minuta ili dok bulgur ne postane rahli i ne upije sav temeljac. Izvadite iz pećnice i ostavite sa strane da se malo ohladi, zatim tome dodajte meso patlidžana, slanutak, korijander, češnjak, đumbir, sojin umak i maslinovo ulje i promiješajte da se sjedini. Žlicom dodajte mješavinu bulgur pšenice u patlidžane i vratite u pećnicu da se peku još 10-15 minuta. Izvadite iz pećnice i pokapajte sokom od limuna i izmrvite fetu. Po vrhu pospite sačuvani luk i peršin i odmah poslužite.