Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 manja bundeva
- krema cata balsamica ili ocat od šipka
- 1 mozzarella
- krupna sol
- maslinovo ulje
- kadulja
Priprema
1. korak
Bundevu razrezati, pa joj oguliti koru. Za to će vam trebati dobar, oštar nož. Izrezati bundevu na kriške, ni predebele ni pretanke. Poslagati ih u posudu za pečenje, posuti krupnom soli i preliti kremom od aceta balsamica ili octom od šipka (može se kupiti u nekim delikatesnim dućanima, a ako možete nabavite ga direktno iz Turske).
2. korak
Bundevu peći na 180 do 200 stupnjeva oko 45 minuta dok ne omekša i ne zapeče se na krajevima. Desetak minuta prije kraja poslažite ravnomjerno i narezanu mozzarellu te pospite listićima kadulje. Pečenu bundevu zajedno sa sirom pokapajte s malo maslinova ulja.
Savjet: s bundevom možete ispeći i cijele neoguljene češnjeve češnjaka ili kriške jabuka. Možete je jesti kao glavno jelo ili prilog mesu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....