Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1/2 muškatne ili hokaido bundeve (ili jedna manja)
- 500 g crvene leće
- 1 luk
- 1 češnja češnjaka
- 1 mrkva
- 1 korijen peršina
- 1 celerova stapka
- 1 peršinov list
- 1 žličica kurkume
- 1 timijan
- 2-3 listića kadulje
- sol i papar
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Na maslinovom ulju dinstajte sitno nasjeckan luk kojemu nakon nekoliko minuta dodajte narezanu mrkvu, peršin, celer i peršinov list. Dinstajte kratko pa dodajte bundevu i češnjak.
2. korak
Ulijte vodu ili temeljac, a nakon pet minuta dodajte i crvenu leću te timijan i kadulju. Ulijte ako je potrebno još malo temeljca ili vode (gustoću prilagodite vlastitom ukusu) pa kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri.
3. korak
Juhu izradite štapnim mikserom, začinite solju, paprom i kurkumom.