7 JELA ZA 7 DANA

Ovog tjedna kuhamo brzu rižu s tikvicama, zasitnu juha i polpete s kremastom krumpir salatom

 Peredniankina/
Osim toga, na našem tjednom meniju nalaze se i sendviči s puretinom, piletina s rajčicom, punjene tikvice i zapečeni griz njoki

Bliži se prvi tjedan rujna i, između pripreme ajvara i slatkih džemova, još uvijek kuhamo lagana ljetna jela od sezonskog povrća. Tjedan tako započinjemo omiljenom rižom s tikvicom, patlidžanom, paprikom i rajčicom, nastavljamo s prejednostavnim, a ukusnim griz njokima, a potom radimo i krem juhu od kukuruza i krumpira. Ovog tjedna radimo i punjene, zapečene tikvice, zatim slasne riblje polpete u umaku od rajčice s krumpir salatom, a za vikend radimo sočnu puretinu za sendviče i piletinu s rajčicom i mozzarellom za prste polizati.

PONEDJELJAK

Pravo je vrijeme da sezonsko povrće iskoristite na najbolji način - napravite prejednostavnu kremastu rižu. Spojite omiljene tikvice, patlidžan, rajčicu i papriku u jednom loncu i poslužite uz zdjelu sezonske salate. Ovaj ćete ručak vrlo vjerojatno poželjeti ponoviti!

RIŽA S LJETNIM POVRĆEM

image
Deposit Photos/

UTORAK

Ako do sada niste isprobali griz njoke, mogli bi vas oduševiti već na prvi zalogaj. Odličan su prilog mesnim jelima, no napraviti ih možete i kao zasebno jelo. Uz njih će se također dobro složiti tek šaka lisnate zelene salate, a poslužiti ih možete i uz svježu rajčicu ili krastavce u vrhnju (ili grčkom jogurtu).

ZAPEČENI GRIZ NJOKI SA SIROM

image
Deposit Photos/

SRIJEDA

Dan za ručak na žlicu ovog puta obilježavamo kremastom juhom od kukuruza. Sve što vam treba su dva klipa kukuruza, krumpir, luk i češnjak te začini po želji, a rezultat će biti zdjela preukusne, guste i zasitne juhe kojoj je teško odoljeti.

JUHA OD KUKURUZA

image
Idijatullina Veronika/

ČETVRTAK

Što je kraj ljeta bez punjenih tikvica? Ovog puta odlučili smo preskočiti klasičan umak od rajčice i mljeveno meso napravili s kiselim vrhnjem, napunili tikvice, a potom ih dobro zapekli sa sirom. Rezultat je klasičan sezonski ručak s malim zaokretom i, naravno, prazni tanjuri.

PUNJENE TIKVICE

image
Deposit Photos/

PETAK

Ako petkom ne preskačete ribu, razmislite da ovog puta napravite slasne riblje polpete, ubacite ih u umak od rajčice, a potom poslužite s najkremoznijom krumpir salatom. Sve što će vam trebati bit će svježa riba, stari kruh, dobar krumpir, malo grčkog jogurta i majoneze te još pokoji dodatak.

RIBLJE POLPETE S KRUMPIR SALATOM

image
Peredniankina/

SUBOTA

SENDVIČ S PURETINOM

image
Nuno Garuti/

Umjesto klasičnih kupovnih narezaka, ovog vikenda ispecite puretinu u začinima, narežite je tanko te cijeli vikend slažite najslasnije sendviče. Poslužiti ih možete i za doručak i večeru. Naravno, ako koji komad uopće ostane nakon bogatog ručka.

NEDJELJA

Volite bruschette? Ovaj ručak mogli biste obožavati. Umjesto kruha koristite piletinu pa je poslužite uz sitno sjeckanu rajčicu s češnjakom i mozzarellom. Za dodatnu dozu hrskavosti, sve zajedno možete posipati tostiranim krušnim mrvicama. Jelo će biti još ukusnije ako ste mrvice napravili sami.

PILEĆE BRUSCHETTE

image
Deposit Photos/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 13:42