Priprema: 20 minuta
Pečenje: 60 minuta
Porcija: 6
PUNJENE SVINJSKE ROLICE
Trebat će vam:
6 svinjskih kotleta (deblji komadi)
12 kriški slanine
150 g feta sira
100 g svježeg špinata
50 g sušenih rajčica u ulju (ocijediti i sitno nasjeckati)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
sol i papar po ukusu
maslinovo ulje za prženje
Priprema:
U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodaj nasjeckani češnjak i pržite dok ne zamiriše. Dodajte špinat i pržite 2 minute dok ne uvene, pa maknite s vatre i ohladite. Pomiješajte špinat, feta sir i sušene rajčice. Svaki kotlet zarežite sa strane da napravite džep, pazeći da ne prerežete do kraja. Napunite džep nadjevom i zatvorite kotlet. Omotajte svaki dvjema kriškama slanine.
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Na tavi pržite kotlete sa slaninom 3 - 4 minute sa svake strane dok slanina ne postane hrskava. Prebacite u pećnicu i pecite 15 - 20 minuta, ovisno o debljini kotleta. Pustite da se odmore 5 minuta prije posluživanja, uz prilog po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....