Za biskvit će vam trebati:
225 g otopljenog maslaca
225 g čokolade 55% kakaa
5 jaja
70 g mljevenih badema
Za kremu:
250 g mascarpone sira
200 ml slatko vrhnje 36% mliječne masti
30 ml likera od višnje
300 g višanja bez koštica usitnjenih u pire
Priprema:
Čokoladu otopite na pari, pustite da se kratko ohladi pa povežite sve sastojke za biskvit, prebacite ih u kalup za kolač i pecite na 175 stupnjeva oko 35 minuta. Kremu napravite tako da najprije povežete sir i pire od višanja s likerom. Slatko vrhnje izradite u šlag i lagano umiješajte u kremu od sira. Ohlađeni biskvit premažite kremom od višanja i pustite da odmori u hladnjaku oko 2 sata prije posluživanja.
PROBAJ OVO
Ovog ljeta obavezno napravite tortu bez brašna s jednostavnom i laganom kremom od višanja
Recept za slasticu s višnjama s nama je podijelila chefica Ružica Jukičić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....