Trebat će vam:
1 pile
1 butternut tikva
sol
mljevena crvena paprika
Za punjenje:
300 g pilećih jetrica
1 glavica luka
2 prepečenca
malo mlijeka
100 g sitno nasjeckanog špeka
50 g kesten-pirea
sol i papar
češnjak
ulje
250 ml pilećeg temeljca
100 ml bijelog vina
Priprema:
Tikvu ogulite, narežite na kriške i ispecite u pećnici na 180°C dok ne omekša. Pile dobro očistite, operite i osušite kuhinjskim papirom. U tavi na malo ulja kratko popržite luk, dodajte na manje komade narezana pileća jetrica i pecite minutu do dvije. Maknite s vatre i ohladite. Špek narežite na sitne komade. Prepečenac namočite u malo mlijeka da omekša. Ohlađenim sastojcima u tavi dodajte špek, omekšali i ocijeđeni kruh, kesten-pire i začine. Sve promiješajte i dobivenom smjesom napunite pile. Kuhinjskim koncem sašite krajeve da nadjev ne izlazi van. Pile s vanjske strane posolite i nanesite malo mljevene crvene paprike. Stavite u pećnicu i pecite oko sat i pol vremena na 180°C. Nekoliko minuta prije kraja podignite temperaturu da se kožica fino zapeče. Uz pečeno pile poslužite pečenu tikvu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....