Priprema: 15 minuta
Pečenje: 1 sat 30 minuta
Porcija 6
Trebat će vam:
1 glavica luka
1 zelena paprika
1 mrkva
400 g mljevene junetine
400 g mljevene svinjetine
2 češnja češnjaka
2 lista lovora
2 žlice worcestershire umaka
100 g krušnih mrvica
sol i papar
2 jaja
Priprema:
Nasjeckajte luk i češnjak. Papriku narežite na kockice, mrkvu također. Na malo ulja dinstajte luk i češnjak pa kad omekšaju, dodajte papriku i mrkvu. Dinstajte još nekoliko minuta pa dodajte meso. Maknite s vatre, dobro promiješajte. Umutite jaja s worcestershire umakom pa ih dodajte mesu. Dodajte krušne mrvice, začinite solju i paprom. Ako želite, možete dodati i malo Tabasco umaka. Oblikujte štrucu i stavite u namašćeni duguljasti oblik za pečenje. Ugrijte pećnicu na 160 °C. Meso prekrijte aluminijskom folijom pa pecite sat i 15 minuta. Otkrijte i pecite još 10 minuta. Prije nego što ćete je rezati, pustite je desetak minuta da se odmori.
SJAJNA KOMBINACIJA
OVO MORATE ISPROBATI: Imamo recept za slasnu mesnu štrucu s umakom od rajčice
Uz mesnu štrucu najbolje će se složiti pečeni krumpir ili drugo korjenasto povrće iz pećnice
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....