Zaboravite tortilje i idući put u supermarketu pažnju obratite na rižin papir. Uopće nije skup i neće vam značajno utjecati na tjedni budžet, a bit će pravo otkriće, posebice kada od njega napravite ove hrskave, slasne zalogaje. Priprema je toliko jednostavna da ih možete napraviti i ujutro prije odlaska na posao ili fakultet, a u njih možete upakirati baš sve što vam padne napamet.
Moj izbor ovaj su put bili šampinjoni i posljednje ovosezonske tikvice, dodala sam i malo miso paste za jači okus (možete preskočiti i samo začiniti po svom ukusu), a u dio smjese sam umutila i jaje. Potom sam sve poslužila uz soja sos s tostiranim sezamom i mladim lukom.
Lagala bih kada bih rekla da sam u ovom jelu uživala polako i cijelim bićem. Jer nisam. Nestale su u roku pet minuta, dok sam ih još fotografirala. I ne žalim ni za čime. Bile su toliko ukusne, slasne, hrskave izvana i kremaste iznutra da bih sve, bez imalo razmišljanja, ponovila već sutra. Zapravo, mislim da i hoću.
Trebat će vam:
8 rižinih listova
1 manja tikvica
5-6 šampinjona
3-4 mlada luka
2 režnja češnjaka
1 žličica miso paste
sol i papar
soja sos
sezam (tostirani)
voda i malo ulja
Priprema:
Na tavi zagrijte malo ulja pa pirjajte najprije polovicu nasjeckanog mladog luka, zatim dodajte sitno sjeckane šampinjone, a potom i sitno sjeckanu tikvicu. Začinite soli i paprom i pirjajte 10-ak minuta. Pred kraj dodajte i protisnuti češnjak. U međuvremenu u malo tople vode umutite miso i dodajte povrću. Pirjajte dok tekućina ne ispari, a zatim ohladite. U veći, dublji tanjur stavite mlaku vodu i žličicu ulja. Umočite rižin papir, pustite da stoji pola minute, dok ne omekša, a zatim ga prebacite na veći plitki tanjur. Odmah isto napravite i s drugim papirom. Na sredinu onog prvog stavite smjesu i zamotajte kao poklon. Izvadite drugi papir iz vode i u njega zamotajte prvi paketić, tako da ima dva sloja rižina papira. Isto napravite i s ostalim rižinim papirima i sve paketiće pecite na malo dobro zagrijanog ulja dok izvana ne dobiju hrskavu koricu. Poslužite uz soja sos s malo tostiranog sezama i mladog luka.
Dodatno!
Dok pirjate povrće, dodati mu možete i razmućeno jaje pa sve zajedno završiti na tavi i takvom smjesom puniti rižin papir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....