Bolje od pravih

Ove jelo sa slaninom i porilukom mogli bismo jesti svaki dan, jer je ukusno i toplo i hladno

 Oksanakiian/Getty Images
Riječ je zapravo o slanim palačinkama s jako finim punjenjem

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 4

Za palačinke:

250 g brašna
2 jaja
400 ml mlijeka
100 ml mineralne vode
50 g otopljenog maslaca
1 žličica soli

Za nadjev:

300 g šampinjona
100 g slanine
1 manji poriluk
3 žlice slatkog vrhnja
prstohvat sušenog timijana
sol i papar

Priprema:

Od svih navedenih sastojaka za palačinke napravite smjesu i pustite da se odmara.

Za to vrijeme na tavu bacite slaninu nasjeckanu na kockice i pustite da se masnoća otopi. Maknite slaninu iz tave, pa na istoj masnoći pirjajte poriluk. Pustite da poprimi boju, a potom dodajte sjeckane gljive. Pirjajte pet minuta. Dodajte začine i slatko vrhnje, pomiješajte i prema potrebi dodajte malo vode. Kada ste dobili gusti umak, maknite s vatre.

Ispecite palačinke i punite ih dobivenom smjesom. Dodati možete i malo topivog ribanog sira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 02:20