Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 20 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
600 g kobasica za pečenje
maslinovo ulje
3 režnja češnjaka
2 luka
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 narančasta paprika
sol i papar
2 žličice dimljene crvene paprike
120 ml pilećeg temeljca
2-3 stabljike peršina
šaka svježeg bosiljka
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte kolutove kobasica i pecite oko dvije minute sa svake strane, samo dok ne porumene. Stavite ih na dasku za rezanje, narežite i ostavite sa strane.
U tavu dodajte na ploške narezani luk i pecite ga nekoliko minuta uz neprestano miješanje. Zatim dodajte na trakice narezane paprike, usitnjeni češnjak, sol i papar te crvenu papriku. Pecite sve dok luk ne postane proziran. Dodajte temeljac u tavu s paprikom i lukom i kuhačom ostružite dno tave da oslobodite sve zapečene komadiće.
Vratite kobasicu natrag u tavu i smanjite vatru. Poklopite i pirjajte 10 minuta. Zatim otkrijte tavu, pojačajte vatru na srednje jaku i pecite još nekoliko minuta, samo dok tekućina ne ispari i dok se kobasica ne skuha. Odozgo pospite peršinom i bosiljkom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....