Krenulo je hladnije vrijeme, što znači da žudimo za utješnom, bogatom, zapečenom hranom. Upravo zato vrijedi isprobati recept za pohanu piletinu iz pećnice, koju možete poslužiti uz razne umake, ubaciti u salatu, tortilju ili obični sendvič. Poslužite se pećnicom i kako biste ispekli polpete od junetine, ali i zapekli meke njoke sa sirom. Ubacite u lim za pečenje povrće i kobasice te za svega pola sata imate spreman ručak! Petak obilježite ribljom juhom, a u subotu spremite gusti grah s kobasicom. Neka vam nedjelja ostane za pripremu sarme, a ako dobro izračunate porcije, u njima možete uživati i naredni tjedan.
PONEDJELJAK
Ako izbjegavate klasično pohanu piletinu jer vam je premasna, ovi hrskavi prutići će vas oduševiti, a pritom ih možete začiniti omiljenom mješavinom začina, koju je najbolje ubaciti na čak dva načina u hrskavi omotač oko piletine.
UTORAK
Ove polpete mogu biti prava zvijezda vašeg sendviča, možete ih poslužiti uz klasični pire od krumpira, dobro će ići i uz rižu, a ako napravite sitnije kuglice, možete ih ubaciti i u salatu ili čak tortilju.
SRIJEDA
Iako su izvrsni i kada su samo kuhani i posluženi s različitim mesnim i povrtnim umacima, ubacite njoke ovaj tjedan u posudu za pečenje sa sirom te potom u pećnicu da se zapeku. Posipajte još sve dodatno parmezanom da dobijete ekstra hrskavost i guštajte u mekim zapečenim njokima.
ČETVRTAK
Kad nemamo vremena za dugi proces pripreme hrane, najbolje je odabrano povrće usitniti, dobro začiniti i ubaciti sve skupa u pećnicu da se peče. Ubacite u lim za pečenje i na kolutiće narezanu kobasicu te u jednom potezu spremite cijelo jelo za ručak ili večeru.
KOBASICE I POVRĆE IZ PEĆNICE S KVINOJOM
PETAK
Ovog petka od bijele ribe spremite aromatičnu juhu s graškom i krumpirom, a pritom se poslužite kokosovim mlijekom i začinima poput curryja kako biste svoje jelo malo odmaknuli od lokalnih klasika. Uz dodatak poriluka i pancete, svaki zalogaj bit će pravi užitak.
RIBLJA JUHA S GRAŠKOM I KRUMPIROM
SUBOTA
Na Martinje je uvijek dobro izvući recepte za slasne i zasitne jesensko-zimske specijalitete, a grah s kobasicom i slaninom pripremljen na različite načine svakako je mnogima jedan od najdražih. Neka ovu subotu vaš grah bude malo gušći, a poslužite ga uz kruh ili pire od krumpira.
BIJELI GRAH S KOBASICOM I SLANINOM
NEDJELJA
Najbolji dan za uživanje u kuhanju većini je nedjelja, dan kada u prosjeku imamo više vremena i volje pa nam nije teško uložiti malo truda kako bi nastala jela koja možemo naredni tjedan barem jedan dan nositi na posao. S dolaskom hladnijih dana, veselimo se jelima s kiselim kupusom, a ukusna sarma neka vam bude prva opcija!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....