Trebat će vam:
1 kg junetine za gulaš
sol i papar
1 žlica maslinova ulja
30 g maslaca
2 luka
5 režnjeva češnjaka
2 paprike
2 rajčice
2 žlice mljevene paprike
1 list lovora
1 žličica kima
1 litra junećeg temeljca
2 mrkve
2 krumpira
Priprema:
Prethodno zagrijte pećnicu na 180 °C. Začinite junetinu soli i paprom. U gusanom loncu zagrijte ulje i otopite maslac na jakoj vatri pa pecite usitnjeni luk dok lagano ne postane proziran. Ubacite narezanu junetinu i pecite dok ne posmeđi. Dodajte usitnjeni češnjak, papriku i rajčicu i miješajte dok se rajčica ne raspadne. Dodajte mljevenu papriku, kim i lovorov list i miješajte kratko. Dodajte temeljac, promiješajte i pustite da lagano kuha. Pokrijte poklopcem i stavite u pećnicu na sat i pol. Dodajte krumpir i mrkvu, vratite poklopljeno u pećnicu i pecite još 30 minuta. Meso bi se trebalo raspadati, a ako se ne raspada, vratite lonac u pećnicu na još 10 minuta.