Trebat će vam:
400 g mljevenog mesa po želji
1 luk
3 režnja češnjaka
1 konzerva pelata
1 žličica šećera
4 manje ili 2 veće tikvice
400 g mozzarelle
Timijan, bosiljak svježi
Sol, papar
Maslinovo ulje
Priprema:
Tikvice najprije nasjeckajte na duguljaste tanke trake ili tanke kolutiće. Posolite ih i rasporedite po papiru za pečenje kako bi ispustile višak tekućine. Na dobro zagrijanom maslinovom ulju najprije pirjajte meso, pustite da poprimi boju pa dodajte luk i pirjajte oko 5 do 10 minuta. Zatim dodajte sitno sjeckani češnjak, a zatim i pelate. Dobro promiješajte i začinite timijanom i bosiljkom, žličicom šećera, soli i paprom po ukusu. Na dno posude stavite malo umaka, a zatim tikvice koje ste prethodno osušili papirnatim ubrusom. Tikvice rasporedite po cijeloj posudi. Na njih dodajte umak, a na umak mozzarellu. Slažite slojeve dok ne ostanete bez svih sastojaka. Na vrhu mora biti sir. Pecite na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta ili dok se ne zarumeni.