Trebat će vam:
300 g rajčice sorte šljivar
2 žute tikvice srednje veličine
Za umak:
1 veća glavica luka
3 češnja češnjaka
sol
papar
1 svježa manja crvena paprika
300 ml pirea od rajčice
maslinovo ulje
100 g svježe ribanog parmezana
Za ukrašavanje:
svježi bosiljak
Priprema:
Najprije napravite umak. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte na sitno narezan luk i lagano popržite. Kad postane staklast, dodajte češnjak. Pržite kratko. Papriku nasjeckajte na sitno i dodajte luku. Kratko popržite. Dodajte pire od rajčica, začinite solju i paprom. Kratko prokuhajte. Dovoljno je nekoliko minuta. Umak malo ohladite. Dok se umak hladi, tikvice i rajčicu narežite na jednake ploške. Umak ulijte u posudu za pečenje, ravnomjerno rasporedite po cijeloj površini. Na njega naribajte parmezan. Po umaku složite povrće, rajčice, tikvice i tako naizmjence dok ne potrošite sve sastojke. Posudu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 15, 20 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Jelo prije serviranja obogatite svježim bosiljkom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....