Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 10 minuta
Porcija: 2
ŠPAGETI AGLIO E OLIO
Trebat će vam:
200 g špageta
4 češnja češnjaka, sitno narezana
4 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice ljuskica čilija (ili po ukusu)
2 žlice svježeg peršina, sitno sjeckanog
sok 1/2 limuna
sol i svježe mljeveni crni papar
parmezan
Priprema:
Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju i sačuvajte jednu šalicu vode u kojoj se tjestenina kuhala prije nego što je ocijedite. Zagrijte maslinovo ulje u tavi. Dodajte sitno narezani češnjak i pržite ga na laganoj vatri dok ne postane zlatnosmeđ. U tavu dodajte ljuskice čilija i kratko promiješajte da puste aromu, oko 30 sekundi. Ocijeđene špagete ubacite u tavu s češnjakom i čilijem. Lagano promiješajte dodajući, po potrebi, malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Umiješajte sjeckani peršin i, po želji, sok limuna. Dodajte sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu te posipajte parmezanom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....