BRZA GRICKALICA

Ova pečena zobena kaša s borovnicama i kokosom u parku bi mogla biti pravi hit

 Berislava Picek/Cropix/
Klinci će obožavati zobenu kašu pripremljenu na ovaj način i bit će sjajna grickalica za izlet u park

Trebat će vam:

200 g sitnih zobenih pahuljica
100 g kokosova ulja
85 g orašastog maslaca po želji
60 g javorova sirupa
300 g zaleđenih borovnica
pola žličice cimeta i vanilije u prahu
malo kokosova brašna

Priprema:

Borovnice izvadite iz zamrzivača, prebacite u cjedilo i lagano hladnom vodom isperite da se lakše odvoje spojeni komadi voća. Ostavite u cjedilu dok pripremate ostalo. Otopite kokosovo ulje, sirup i maslac u lončiću. U zasebnu posudu stavite zobene pahuljice i začine, promiješajte pa zalijte s otopljenom smjesom. Zatim dodajte borovnice, sve skupa ravnomjerno izmiješajte i prebacite u silikonsku četvrtastu posudu za pečenje. Dobro utisnite i poravnajte smjesu u kalup. Pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Prvo ohladite na sobnoj temperaturi, zatim stavite u hladnjak preko noći. Sljedeće jutro narežite na kockice i uvaljajte u kokosovo brašno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:58