Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 manja glavica cvjetače
- 2 šake šampinjona
- 2 grančice timijana
- povrtni temeljac ili voda
- sol i papar
- 4-5 kriški starog kruha
- 1 žličica senfa
- 1 šaka ribanog aromatičnijeg sira po želji
- 1 žlica maslaca
- ulje
Priprema:
U dubljoj posudi zagrijte maslac i žličicu ulja. Na to dodajte sitno sjeckani luk, pustite da se zažuti pa dodajte i protisnuti češnjak. Ubacite očišćenu cvjetaču, pirjajte 2-3 minute pa dodajte očišćene šampinjone. Pirjajte dvije minute, a zatim dodajte timijan, sol i papar. Dodajte temeljac ili vodu toliko da prekrije sastojke i kuhajte dok sve ne omekša. Za to vrijeme stari kruh nasjeckajte na kockice. U većoj posudi pomiješajte 2-3 žlice maslinova ulja, jednu žličicu senfa i ribani sir po želji. Ubacite kockice kruha i sve dobro promiješajte. Prebacite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje i pecite na 200 stupnjeva 10-ak minuta. Kad je povrće omekšalo, miksajte ga štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu juhu. Poslužite je uz pečeni kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....