NA ŽLICU

Osim njoka i savijače, od buče možete napraviti i gusto, zasitno varivo, imamo recept

 Alleko/Getty Images/istockphoto
Buču smo spojili s lećom i lukom, dodali smo i malo slanine i začina i napravili top ručak na žlicu

Trebat će vam:

6 kriški slanine

2 mrkve

2 štapića celera

1 glavica luka

1 žličica svježeg lišća timijana

1 žličica mljevenog kumina

1 šalica crvene leće

4 šalice vode

1 žličica soli

1 srednje velika muškatna bundeva

Priprema:

U veliki lonac za juhu na srednje jakoj vatri ubacite usitnjene komadiće slanine. Pecite ih uz često miješanje dok slanina ne porumeni i pusti masnoću. Slanini dodajte na kockice narezanu mrkvu, celer i luk. Pirjajte miješajući desetak minuta dok povrće ne omekša. Dodajte listove timijana i kumin te kuhajte još minutu. U lonac dodajte leću, vodu, sol i kockice tikve. Dobro promiješajte i pustite da zavrije. Smanjite na lagano da se kuha i poklopite poklopcem. Kuhajte 15 - 20 minuta ili dok se leća i tikva ne skuhaju. Poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 13:24