Trebat će vam:
6 kriški slanine
2 mrkve
2 štapića celera
1 glavica luka
1 žličica svježeg lišća timijana
1 žličica mljevenog kumina
1 šalica crvene leće
4 šalice vode
1 žličica soli
1 srednje velika muškatna bundeva
Priprema:
U veliki lonac za juhu na srednje jakoj vatri ubacite usitnjene komadiće slanine. Pecite ih uz često miješanje dok slanina ne porumeni i pusti masnoću. Slanini dodajte na kockice narezanu mrkvu, celer i luk. Pirjajte miješajući desetak minuta dok povrće ne omekša. Dodajte listove timijana i kumin te kuhajte još minutu. U lonac dodajte leću, vodu, sol i kockice tikve. Dobro promiješajte i pustite da zavrije. Smanjite na lagano da se kuha i poklopite poklopcem. Kuhajte 15 - 20 minuta ili dok se leća i tikva ne skuhaju. Poslužite uz tostirani kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....