ZA PRSTE POLIZATI

Od piletine i paprike napravite bogat, zasitan sendvič za brzi ručak usred tjedna

 Ivan Danik/
Sendvič će biti još bolji ako kriške kruha ili peciva tostirate, ali i ako piletinu začinite na što maštovitiji način

Trebat će vam:

300 g otkoštene piletine
2 paprike
Zelena salata
2 žlice maslaca
Povrće po želji
Pola limuna
Topivi sir
100 ml grčkog jogurta
1 žlica maslinovog ulja
1 manji režanj češnjaka
Malo svježeg vlasca
Sol i papar
Pecivo ili kruh

Priprema:

Piletinu najprije začinite soli i paprom pa je na malo maslinovog ulja zapecite na tavi. Kada je gotova, dodajte kockicu maslaca, sok pola limuna i začinsko bilje po želji (timijan, mediteranski miks začina...). Krčkajte još kratko pa maknite s vatre. Paprike operite, dobro osušite i pokapate maslinovim uljem. Ubacite ih u pećnicu i pecite dok ne omekšaju. Pecivo ili dvije kriške kruha premažite maslacem i tostirajte na suhoj tavi, a zatim složite sendvič. Na dno dodajte umak od jogurta koji ste napravili od jogurta, maslinovog ulja, protisnutog režnja češnjaka, vlasca, soli i papra, zatim dodajte pečenu piletinu, sir po želji, papriku, zelenu salatu i drugo svježe povrće. Preklopite i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:30