BRUNCH ILI RUČAK?

Od avokada napravite brzi namaz i poslužite s dimljenim lososom na aromatiziranom tostu

 Fudio/Getty Images/istockphoto
Ako imate dovoljno vremena, napravite i poširano ili pečeno jaje pa poslužite uz ovu kombinaciju

Trebat će vam:

4-8 kriški kruha sa sjemenkama ili druge vrste po želji

1-2 režnja češnjaka

2 avokada

sok pola limuna

2 mlada luka

sol i papar

300 g dimljenog lososa

jaja po želji

maslinovo ulje

Priprema:

Kruh najprije premažite maslinovim uljem s obje strane pa ga stavite na vruću tavu i pecite dok ne postane hrskav. Na kraju ga natrljajte režnjem češnjaka s obje strane i stavite na tanjur. Avokado vilicom zgnječite u namaz. Dodajte sol i papar, sok pola limuna i jedan sitno sjeckani mladi luk. Dobro pomiješajte i rasporedite namaz po kruhu. Dodajte dimljeni losos, a po želji ovo jelo možete poslužiti i s poširanim ili jajetom na oko. Na kraju sve pospite ostatkom sitno sjeckanog luka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:25