Za biskvit će vam trebati:
100 g omekšalog maslaca
220 g čokolade za kuhanje
100 g smeđeg šećera
3 velika jaja
3 žlice jake turske kave
90 g glatkog brašna
prstohvat soli
Za kremu:
60 g omekšalog maslaca
40 g čokolade za kuhanje
3 žlice turske kave ili espressa
50 ml vrhnja za šlag
150 g šećera u prahu
prstohvat soli
Priprema:
Postupak započnite pripremom biskvita. U posudu za kuhanje stavite maslac i grubo nasjeckanu čokoladu za kuhanje pa vrlo kratko zagrijte da se sastojci otope. Ohladite. U ohlađeno dodajte šećer i dobro izmiksajte. Dodajte jedno po jedno jaje. Umiješajte kavu, brašno i sol pa sve dobro sjedinite. Kalup 20 x 30 cm obložite papirom za pečenje te stavite u njega smjesu za tijesto. Rasporedite po kalupu i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Pečeno tijesto pustite da se dobro ohladi. U manjoj posudi otopite maslac i čokoladu, ohladite. U posudu za miksanje ulijte vrhnje za šlag i kratko miksajte. Dodajte malo po malo šećer u prahu, a zatim kavu, prstohvat soli, otopljeni maslac i čokoladu. Miješajte dok smjesa ne postane glatka. Premažite kolač i malo ohladite prije posluživanja.
STVOREN ZA PETAK
Obožavamo dobar biskvit kolač, a ovaj brownie s kavom i laganom kremom nas je raspametio
U slučaju da ste ovog petka poželjeli uživati u stvarno dobroj slastici, ovaj kolač s kavom bit će idealan odabir
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....