Ovog smo vikenda obišli tržnicu, obavili kupovinu pa se već od ponedjeljka bacamo na pripremu slasnih jela. Tjedan započinjemo lagano, brzom juhom od rajčice iz blendera koja se ne kuha, a zatim nastavljamo jelom koje je svakog ljeta u našoj kuhinji apsolutni hit - slasnim pohanim patlidžanima. Ovog smo im puta dodali i sezam i parmezan, a dobra ideja bit će i, umjesto prženja u ulju, završiti ih u pećnici.
Srijedu smo rezervirali za, već je jasno, varivo s tikvicama kojem smo ovog puta dodali leću, dok u četvrtak radimo hrskave zalogaje za koje će vam trebati svega dva sastojka i začini po želji. U petak pripremamo brzi kremasti umak od lososa i graška i kombiniramo ga s njokima, a u subotu je na redu još jedna jednostavna kombinacija lisnatog tijesta i sezonskog povrća u slasnoj piti. Nedjelju smo rezervirali za raskošnu ljetnu piletinu, ovog puta pripremamo je dugo i sporo, s povrćem koja će se idealno složiti uz zapečeni krumpir ili pak omiljeni oblik tjestenine.
PONEDJELJAK
UTORAK
SRIJEDA
ČETVRTAK
Hrskave rolice od tortilja i piletine
PETAK
Njoki u umaku od lososa i graška
SUBOTA
NEDJELJA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....