ŠLAG NA KRAJU

Njezine slastice izgledaju spektakularno, a sada je s nama podijelila recept za sočne cupcakes

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Iva Erić otkrila nam je recept za sočne cupcakes. Navedene količine bit će dovoljne za 30-ak komada kolačića

Za biskvit će vam trebati:
1 šalica oštrog brašna
1 šalica mekog brašna
1,5 šalica šećera
3/4 šalice kakaa
1 prašak za pecivo
žličica sode bikarbone
1 šalica mlijeka
pola šalice ulja
pola šalice vruće vode

Za kremu/bijeli ganache:
400 g bijele čokolade
450 ml slatkog vrhnja

Za punjenje od maline:
500 g malina
3 žlice šećera
2 žlice brašna ili 1 žlica gustina

Priprema:

Pripremite prvo biskvit. Pomiješajte sve suhe sastojke u jednoj posudi, a odvojeno pomiješajte mokre (mlijeko i ulje). Ulijevajte suhe sastojke u mokre miksajući i nakon što se sve izmiješa, nastavite miksati još dvije minute. Ulijte vruću vodu i završno kratko izmiksajte dok se smjesa ne sjedini. Ulijte smjesu u papirnate košarice naslagane u kalup za cupcakese da zadrže oblik. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta. Kako biste pripremili kremu, podijelite vrhnje na dva dijela: odmjerite 130 i 320 ml. Nasjeckajte 400 g bijele čokolade u staklenu zdjelu te prelijte sa 130 ml vrhnja i otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Nakon što se u potpunosti otopi, prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak minimalno tri sata. Ostatak vrhnja (320 ml) razradite u šlag. Izvadite smjesu čokolade i vrhnja iz hladnjaka i izmiksajte postepeno dodajući šlag. Krema je gotova kad je čvrsta. Za nadjev stavite kuhati maline sa šećerom, konstantno miješajući. Kad se maline otope i većina vode ispari, zgusnite maline brašnom ili gustinom otopljenim u vodi. Kad su svi elementi gotovi, cupcakese malo izdubite i napunite malinama ili drugim punjenjem (Nutella, pekmez, Linolada...). Bijelu kremu stavite u vrećice s nastavcima za dekoriranje i dekorirajte po želji.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 10:13