Trebat će vam:
1 veća glavica cvjetače
3 batata
100 g kelja pupčara
3 stabljike celera
4 - 5 mini paprika
3 ljutike
češnjak
sol i papar
mrkva
ružmarin
peršin
kadulja
povrtni temeljac
Za umak za premazivanje cvjetače:
5 žlica maslinova ulja
1 žlica senfa
1 žlica javorova sirupa
prstohvat češnjaka u prahu
sol i papar
Priprema:
Sastojke za umak stavite u zdjelicu te sve dobro izmiješajte. Povrće operite pa ogulite. U veću zdjelu stavite batat narezan na veće komade, kelj pupčar, celer narezan na manje komade, cijele paprike, ljutiku, očišćeni češnjak. Sve povrće začinite solju, paprom i sitno nasjeckanim ružmarinom, peršinom i kaduljom. Promiješajte i stavite u posudu za pečenje. Cvjetaču premažite umakom sa svih strana te stavite u sredinu posude, a ostalo povrće oko nje. Ulijte povrtni temeljac. Sve prekrijte aluminijskom folijom te stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 minuta na 180 °C. Nakon 45 minuta posudu izvadite, umakom od pečenja obilno zalijte cvjetaču i ostalo povrće pa vratite nazad u pećnicu i pecite još oko 45 minuta. Povrće poslužite toplo, uz sezonsku salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....