Nakon što smo testirali čak 34 jetrene paštete iz domaćih mesnica i supermarketa kako, što nije bio nimalo lak zadatak, odlučili smo se prisjetiti i nekoliko odličnih domaćih pašteta koje vrijedi sačuvati za kasnije! Naši suradnici Slavica Šagolj, Pantelija Pekić iz Gastronomada i Zoran Šimunić Šime za naša su snimanja spremili isprobane recepture, a mi smo izdvojili njih nekoliko kako biste ih već danas mogli isprobati.
Slavica Šagolj nas je počastila odličnom paštetom od pilećih jetrica kojima je od začina dodala mješavinu za curry, a za riblju opciju iskoristila je dimljenu skušu kojoj je dodala odabrane začine i složila pravu poslasticu.
PAŠTETE S KOJIMA NE MOŽETE POGRIJEŠITI
Želite li u svoju paštetu od pilećih jetrica uložiti malo više truda i pretvoriti je u pravo gurmansko jelo, predlažemo da pratite korake Pantelije Pekića iz Gastronomada koji je za naš serijal Kuhaj bolje spremio upravo jednu takvu paštetu.
Recept možete vidjeti u našem videu, a dodatne savjete i recept potražite na poveznici.
ŠMINKERSKA JELA ZA SVAKI DŽEP PO RECEPTIMA
Zoran Šimunić Šime je sa svojom ekipom gurmana spremio pravu gozbu u obliku raznih pašteta, rillettesa i terina koje su različitih razina kompleksnosti. Među jetrenim paštetama našao se klasični fois gras, a izdvojili smo i jednu riblju paštetu od lososa!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....