Brzo, a jako fino

Ne možeš ih se zasititi! Pripremite pikantna pileća krilca koja uvijek u trenu nestanu sa stola

 Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto
Najbolji dio ovog recepta je što se meso peče u pećnici, pa ne morate stajati uz tavu i brinuti tko će poslije očistiti kuhinju

Priprema: 20 minuta
Pečenje: 30 minuta
Porcija: 2

PIKANTNA PILEĆA KRILCA SA SWEET CHILLI UMAKOM

Trebat će vam:

500 g pilećih krilaca
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
1/2 žličice papra
1/2 žličice začinske paprike
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/4 žličice papra
4 žlice sweet chilli umaka
1 žlica sojinog umaka
1 žličica meda ili smeđeg šećera
sok pola limete

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pileća krilca stavite u zdjelu, prelijte maslinovim uljem pa dodajte sol, papar, začinsku papriku, češnjak u prahu i papar. Dobro promiješajte da se krilca ravnomjerno začine. Na pleh stavite papir za pečenje te ravnomjerno posložite krilca koja ćete peći 25 - 30 minuta da postanu zlatnosmeđa i hrskava. U manjoj zdjeli pomiješajte sweet chilli i sojin umak, med i sok limete. Lagano zagrijte umak na srednjoj vatri da se svi sastojci povežu. Pečena krilca prelijte sweet chilli umakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. listopad 2024 07:38