Trebat će vam:
600 g mljevene junetine
100 g slanine
100 g šampinjona
1 luk
2 - 3 grančice timijana ili 1 žličica suhog
1 žličica crvene mljevene paprike
1 lovorov list
1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
1 jaje
200 ml bijelog vina
Ulje
Sol i papar
Priprema:
Na ulju najprije pirjajte sitno nasjeckani luk. Kad omekša, dodajte mljeveno meso. Pirjajte dok meso ne dobije boju, a zatim dodajte očišćene gljive koje ste narezali na manje komade. Dodajte i nasjeckanu slaninu. Pirjajte sve zajedno dok slanina ne otpusti masnoću. Dodajte timijan, crvenu papriku i lovorov list. Začinite soli i paprom. Podlijte bijelim vinom i pustite da se krčka 20-ak minuta. Ako je potrebno, dodajte još tekućine. To može biti temeljac ili voda, ali pripazite jer meso na kraju ne smije biti previše vlažno, ali niti se previše mrviti. Ugasite vatru i pustite da se meso ohladi. Izvadite lovorov list. Lisnato tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini i u sredinu stavite nadjev od mesa, gljiva i slanine. Zamotajte u štrucu. Premažite umućenim jajetom i napravite rupice na štruci. Ubacite u pećnicu na 220 °C prvih 5 minuta, a zatim smanjite na 200 °C i pecite još 20-ak minuta ili dok tijesto ne poprimi boju. Poslužite uz prilog prema želji i salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....