Kad ni sami više ne znate što biste spremili za ručak, izvucite lisnato tijesto i s ostacima iz hladnjaka napravite hrskave košarice u koje možete ubaciti što god poželite! Ovaj put to su dvije vrste sira, brokule, chery rajčice i jaja.
Muffini od lisnatog tijesta, sira i brokule
Priprema: 15 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcije: 4
Trebat će vam:
ulje za premazivanje
230 g kremastog sira
140 g usitnjene brokule
200 g mozzarelle
1 žličica češnjaka u prahu
prstohvat soli
prstohvat papra
2 velika jajeta
1 mladi luk
3 - 4 cherry rajčice
1 žličica vode
2 odmrznuta lisnata tijesta
25 g parmezana
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Kalup za muffine namastite. Krem sir ostavite na sobnoj temperaturi dok ne omekša pa ga u velikoj zdjeli pomiješajte s usitnjenom brokulom. Zatim umiješajte usitnjenu mozzarellu, češnjak u prahu, sol, papar, 1 jaje i nasjeckani mladi luk. Umutite drugo jaje sa žličicom vode u zdjelici i ostavite sa strane. Razvijte svako tijesto na lagano namašćenu površinu. Napravite tri reza uzdužno i četiri poprečno, stvarajući 12 malih kvadrata tijesta. Svaki kvadratić tijesta stavite u kalup za muffine, lagano utiskujući u svaku udubinu. Pustite da kutovi kvadrata leže na rubu lima.
Dodajte u svaku udubinu još jedan komad tijesta, no malo ga pomaknite tako da vrhovi kvadrata budu na sredini stranica donjeg komada tijesta. Napunite svaki kalup žlicom smjese od brokule i sira. Cherry rajčice narežite na kriške pa utisnite u površinu smjese. Premažite vrhove tijesta razmućenim jajetom i pospite preostalim parmezanom. Pecite 15 - 20 minuta ili dok vrhovi tijesta ne porumene. Kad su zalogaji pečeni, olabavite nožem njihove rubove prije nego što ih izvadite iz kalupa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....