Trebat će vam:
2-3 komada janjeće koljenice
4 mrkve
2 glavice luka
1 veći komad korijena celera
4 režnja češnjaka
10-ak cherry rajčica
100 ml crnog vina
Začinsko bilje (timijan, ružmarin i peršin)
temeljac
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na tavi dobro zagrijte ulje i koljenicu zapecite sa svih strana. U posudu za pečenje stavite očišćenu mrkvu koju ste nasjeckali na komade, komadiće luka i celera, češnjak i cherry rajčice. Dodajte vino i temeljca po potrebi, toliko da prekrije povrće. Dodajte začinsko bilje, sol, papar, a zatim i meso. Poklopite i pecite na 160 stupnjeva oko sat i pol, a zatim otklopite i pecite na 180 stupnjeva još 30 minuta. Poslužite uz pire od krumpira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....