Trebat će vam:
4 veće janjeće koljenice (ili 6 manjih)
sol i papar
2 žlice maslinova ulja
4 žlice maslaca
1 luk
2 mrkve
3 režnja češnjaka
2 žlice koncentrata rajčice
500 ml goveđeg temeljca
450 ml umaka od rajčice
2 grančice ružmarina
250 ml crnog vina
pire krumpir za posluživanje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 C. Janjeće koljenice posolite i popaprite. U velikom gusanom loncu na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte janjetinu i pecite dok posvuda ne porumeni. Janjetinu izvadite iz lonca. U loncu otopite dvije žlice maslaca. Dodajte usitnjeni luk i mrkvu pa ih pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte usitnjeni češnjak i pirjajte ga dok ne zamiriše, zatim dodajte koncentrat rajčice i promiješajte. Ulijte temeljac i umak od rajčice, a zatim vratite janjeće koljenice u lonac. Dodajte ružmarin i prokuhajte. Pokrijte i prebacite u pećnicu. Kuhajte dok janjeće koljenice potpuno ne omekšaju, oko dva sata. Izvadite janjetinu iz lonca i stavite je na dasku za rezanje. Prekrijte je folijom. Bacite ružmarin. Vratite lonac na štednjak na srednje jaku vatru. Dodajte vino i prokuhajte. Smanjite vatru i pustite da krčka dok se ne zgusne, oko deset minuta. Umiješajte preostale dvije žlice maslaca. Poslužite janjetinu s pire krumpirom i žlicom umaka na vrhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....